30 augusti, 2016

En dag på Leko

Vi börjar dagen med att leka inne en stund och väntar in alla kompisar. Klockan 09:00 har vi samling. De två grupperna för sig, de stora barnen i grupp Bamsarna, och de små barnen i grupp Kaninerna.

Samling på Leko

Runt halv tio är vi klara för avfärd. Vissa dagar går vi till lekparken. Vi har tre parker som vi går till ofta: Humlan, Obsan och Vanadisparken. Där kan vi busa ordentligt, åka rutschkana och gunga.

En dag i veckan är det innedag för de olika grupperna.

Då kan vi syssla med olika saker: vi kanske målar eller skapar, läser sagor och sjunger.

Konstverk på Förskolan Leko

En dag i veckan har vi utflyktsdag. Då går vi gärna ut i skogen eller besöker en någon rolig parklek där det finns djur. Vi brukar gå på teater och på museum. Vi har med oss ryggsäckar med fika och termos och vi äter lunch där vi är.

Det finns mycket spännande att göra i skogen: vi klättrar på stockar och stenar, kastar pinnar i bäcken och kanske även bygger en koja.

På fredagar är vi på gården och leker på förmiddagarna. Där kan vi springa runt, leka, köra med våra bilar och cyklar. Har vi tur så har det regnat ute och då kan vi plaska i vattenpölarna och det är jättekul!

Vi brukar komma tillbaka till Leko strax efter 11. Vi har sångsamling medan några barn hjälps åt att duka fram lunchen. Efter lunchen vilar vi, de små barnen sover medan de större barnen lyssnar på musik och pysslar en stund själva.

Matdags på Förskolan Leko

Efter vilan leker vi. Vi kanske dansar lite disco eller så pysslar vi och målar och ritar. Mellis äter vi runt halv tre.

När det är sommar och varmt, ja då går vi nog ut på gården igen efter mellanmålet och leker där en bra stund, kanske ända tills vi går hem!

Leko stänger för dagen. Hej då – och vi ses imorgon!